General Graded Examinations

Hobbyniveau

 

Graad 1 – 8

 

De lessen bestaan uit drie onderdelen:

  • Klassiek ballet: de nadruk ligt op het aanleren van de technieken van klassiek ballet
  • Free movement: natuurlijke bewegingen en bewegingen uit andere dansstijlen zoals moderne, hedendaagse en Griekse dans. Deze oefeningen ondersteunen ook een correcte ademhaling.
  • Karakterdans: de theatrale presentatie van nationale volksdansen (Russisch, Pools, Hongaars, Oekraïens, Italiaans en Spaans). Deze dansstijlen komen ook voor in de full – length klassieke balletten zoals het Zwanenmeer, Coppelia, Sleeping Beauty, …

 

Alle lessen worden op een pedagogisch verantwoorde manier gegeven. Indien de klassen te groot zijn, worden deze opgesplitst om voorrang te kunnen blijven geven aan de kwaliteit van de lessen. Elke leerling wordt individueel beoordeeld waardoor er zeker rekening gehouden wordt met de fysieke en mentale toestand van het kind. Hierdoor kan het beste uit elk kind gehaald worden: een optimaal gebruik van hun lichaam, zonder het te moeten forceren, de ontwikkeling van het ritmegevoel en het stimuleren van het dansplezier.

Kinderen die klaar zijn, kunnen deelnemen aan examens georganiseerd door de Royal Academy of Dance. Dankzij deze examens worden de leerlingen, maar ook de docent zelf door dit systeem gecontroleerd.