Vocational Graded Examinations

 

Dit zijn de pre-professionele graden voor dansers die door zelfmotivatie intensiever willen trainen en/of een professionele danscarrière willen uitbouwen. Bij deze opleiding hoort onder andere pointewerk en PBT (Progressing Ballet Technique)

Op dit niveau is het noodzakelijk om te selecteren omdat niet alle lichamen geschikt zijn voor deze intensieve training. Studenten moeten zich ook gedurende een langere tijd kunnen concentreren en opbouwende commentaar en correcties kunnen aanvaarden. Dagelijks thuis oefenen is een must.

 

Niveaus: Intermediate Foundation, Intermediate, Advanced Foundation, Advanced 1+2, Solo Seal Award.

 

Elke kandidaat ontvangt na het slagen op deze examens, die afgenomen worden door een afgevaardigde jury van de RAD, een rapport en diploma. Het rapport laat de danser, leerkracht en ouders duidelijk per onderdeel de punten zien. Zo kan de danser zichzelf gerichter gaan verbeteren.

 

Het slagen op het Intermediate examen zet de deuren open voor de hogere opleidingen zoals de Academy's Certificate in Ballet Teaching Studies (CBTS) of 2 andere programma's aangeboden door de Academy en erkend door de universiteit van Durham. Na het slagen op het Intermediate Foundation examen kan men ook lid worden van de Royal Academy of Dance.